Karakalem Çizim İçin Hangi Malzemeler Gerekir? - Karakalem Çalışmaları

Karakalem Çizim İçin Hangi Malzemeler Gerekir?

Karakalem çizim için gereken malzemeler nelerdir?

Merhaba karakalemcalismalari.com takipçileri. Bu konumuzda karakalem için önemli olan materyallerden bahsedeceğim. Bu sayede karakalem çizim ve karakalem çalışma yapabilmeniz için gereken malzemeleri öğrenerek bu konuda bilgi edinmiş olacaksınız. Dilerseniz başlayalım.


Karakalem çizimde en az çalışma ve yetenek kadar etkili olan diğer unsur kullanılan malzemelerdir. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki, karakalem çalışmaya başlayacak kişiler ilk önce ''ya yapamazsam'' diyerek ucuz malzemelere yönelmektedirler. Bu son derece yanlış bir davranıştır. Karakalem, resim çeşitleri arasında en ekonomik hobilerden birisidir. Bu nedenle de pahalı malzemeleri alsanız dahi bütçeniz sarsılmaz. Bunu birazdan yazımızın ilerlemesiyle anlayacaksınız. Kalitesiz malzeme diyorduk. Kalitesiz malzeme alırsanız çok büyük ihtimal ile çizim yaparken başarısız olacaksınız ve yapamıyorum diye üzüleceksiniz. İşte, bu duruma düşmemek için asla kalitesiz malzeme almayın derim ben.

Kurşun Kalemler

Kurşun kalemler, karakalem için olmazsa olmaz çizim araçlarındandır. Çeşitli değerlere sahip olan kurşun kalemler, derecesine göre koyuluk ve açıklık değerleri vermektedir. En koyu renk veren derece 9B, en açık renk veren derece ise 9H'tır. Bunları aşağıda verdiğim resimde görebilirsiniz.
Kalem dereceleri. Sağa doğru gidildikçe kalem yumuşar, verdiği renk artar. Sola doğru gidildikçe kalem sertleşir verdiği renk açılır.
Piyasada bir çok kaliteli marka çizim için dereceli kalem satmaktadır. Her hangi birisinden edinebilirsiniz. Ortalama bir kalem ise 2-5 TL (Yerine Göre) satılmakta.

Çizim Kağıdı

Çizim kağıdı ikinci önemli malzememiz. Piyasada yine bir çok marka altında çizim kağıtları satılmakta. Benim kullandığım marka Canson kağıtlardır. Alex Schoeller'da bir diğer kaliteli markadır. Her iki markanın da kağıtları son derece kaliteli ve gramajlarına göre kalınlık ve incelik derecesi göstermektedir. Aynı zamanda bunları her boyda bulmanız da mümkün. Dokulu ve dokusuz olarak ta kağıtlar değişmekte. Profesyonel resim defterlerinden bir adet edinin. Profesyonel resim defterlerinin normal resim defterlerine göre avantajı hafif dokuları sayesinde çizilen resimlerin daha canlı görünmesini sağlamaktadır. Ayrıca silmelere karşı daha dayanıklıdırlar. Pastel boya ve sulu oya da çalışılabiliyor bu kağıtlar üzerinde. 
Çizim yapmak için kullanılabilecek Canson marka 120 gram bir resim defteri
Kağıt ve resim defterleri ölçüleri olarak ise 25x35, 35x50, 50x70 ebatlarında kağıtlar ve resim defterleri piyasada bulunmaktadır. Benim en çok kullandığım ölçü ise 25x35'tir. Nedeni ise orta boyda olması ve rahat çalışma imkanı sunmasından dolayıdır. Siz de bu boyda bir defter ile başlayabilir ve karakalem çizim hobinizi ilerletebilirsiniz.

Silgi

Silgi hakkında aslında diyecek pek bir şey yok. Silginiz yumuşak olsun ve silinen yüzeyde leke bırakmamalı. Bunun yanında silinen yüzeyde tahrişe neden olmazsa o silgi kaliteli bir silgidir.

2 yorum: