Ucuza Karakalem Çizimi Yapanlardan Alışveriş Yapılır mı? - Karakalem Çalışmaları

Ucuza Karakalem Çizimi Yapanlardan Alışveriş Yapılır mı?


Karakalem sipariş etmek isteyen herkes il başta ücretsiz olan satıcılarla irtibat kurarlar. ''Neden daha ucuzu varken pahalı çizim yaptırayım?'' düşüncesiyle insanlar ucuz çizim yapan kişilerden sipariş alırlar. Fiyatlandırma ise kişiden kişiye değişmekte genellikle, bu nedenle benim görmüş olduğum fiyatları size aktarmam gerekirse 20 TL'ye de çizeni gördüm 180 TL'ye de çizeni gördüm. Şimdi aralarındaki fark ne ki fiyatlandırmada uçuk farklar bulunmakta? Daha doğrusu ucuz çizim alınmaya değer mi?


Öncelikle ucuz karakalem siparişi alan kişiler çizime ya yeni başlamışlardır, ya da bir kaç satış yaparak kendilerine referans oluşturacaklardır. Buradaki kilit nokta ise çizen kişinin çizim konusundaki yeteneğidir. Referanslar isteyin. Size göstereceği referans çizimlere yine de pek güvenmemenizi tavsiye ederim. Çünkü piyasada başkalarının çizimlerini referans gösterip kendi çizmiş gibi gösteren bir çok kişi mevcut. Bunun için çizimlerin üzerine kendi adını ayriyetten kağıda yazarak fotoğraf iletmesini isteyebilirsiniz. Bu nedenle de ucuza çizim yapanlara itibar etmemenizi ve paranızı kaptırmamanızı tavsiye ederim. Çünkü ortaya çıkan çizim genellikle hüsran olacaktır. Nasıl mı? Aşağıda dün gördüğüm fotoğrafa bakabilirsiniz.
Ucuz Karakalem Çizimi

Gördüğünüz gibi fotoğrafta bir kişi çizim yaptırmak istemiş ve ucuz çizim yapan birisini tercih etmiş. Sonuç tabiki de hüsran çıkmış.

Kaliteli çizim yapanlar ise mecburen fiyatı yüksek söyleyecekler. Çünkü karakalem çizimi 5 dakikada hazırlanıp size verilecek bir şey değil. Portre çizimlerinin her noktası itinayla kağıtta yapılır. Bu nedenle emek çok fazla olduğu için fiyatlandırma da haliyle yüksek olacaktır. Dolayısıyla ucuz çizim almaya değmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder