Gerçekçi Obje Çizimleri Nasıl Yapılır? Gerçekçi Çizim Yapmak İçin Öneriler - Karakalem Çalışmaları

Gerçekçi Obje Çizimleri Nasıl Yapılır? Gerçekçi Çizim Yapmak İçin Öneriler

Çizim yapmak herkesin istediği bir şeydir. Herkes az da olsa bir şeyler çizer ve karalar. Gerçekçi çizim yapmak ise bir miktar yetenek ve büyük oranda çalışma ister. Gerçekçi çizim yapmak isteyenlerin ise bol bol çizim pratikleri yapmaları gereklidir. Peki bizler gerçekçi obje çizimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Gerçekçi çizim yapmak istiyorum diyen kişiler ne yapmalıdır?

Gerçekçi Çizim Yapmak İçin Öneriler

Oran ve Orantı

Gerçekçi objeler çizmek için öncelikle çizimlerin oran ve orantılarının düzgün olması gerekir. Düzgün orantı verilmemiş çizimler yapısal olarak sorunlu olmakta ve bakıldığında hatalar anlaşılmaktadır. Bu nedenle de ilk kural çizimin oran orantılarına dikkat edilmesidir.

Tonlamalar

İkinci kural, çizimlerin düzgün tonlamalar verilerek boyanmasıdır. Örneğin ben, kuruboyalar ile gerçekçi yumurta çizimi yapmıştım. Bu çalışmayı sizlere göstermek istiyorum.
Gerçekçi Yumurta Çizimi
Gördüğünüz gibi yumurta çizimimde kırılmış yumurta ve dışarı dökülmüş şekilde yumurta sarısı ve şeffaf kısmı bulunmakta. Kağıdın kalitesi ve rengi nedeniyle yumurtanın kabuğunu boyarken zorluk çeksem de yumurtanın sarısı için ve şeffaf kısmı için oldukça gerçekçi bir çizim ortaya çıkarttığımı düşünüyorum. Bu yüzden de tonlamalara dikkat edilerek çizim yapılması oldukça belirleyici etkendir.


Ekstra Beyazlık İçin Beyaz Tükenmez Kalem

Çizimlerinizde ekstra beyazlık katmak istiyorsanız mutlaka beyaz tükenmez kalem kullanmalısınız. Benim sizlere bu konuda önerim Uniball Signo beyaz tükenmez kalem kullanmanız yönündedir. Bu kalemden bir adet edinin, ne diyeceğimi anlayacaksınız. Kalem hakkında bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. (İleride kalem hakkında yazım da olacak.)
Uniball Signo Beyaz Tükenmez Kalem
Eğer bu önerileri göz önünde bulundurur ve sürekli çizim çalışırsanız bir süre sonra çizimlerinizin gerçekçiliği artacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder