Taş Boyama Sanatı - Taş Boyama Nasıl Yapılır? - Karakalem Çalışmaları

Taş Boyama Sanatı - Taş Boyama Nasıl Yapılır?


Kulağa ilginç gelen hobilerden biri de taş boyama sanatı olmalı. Taş boyama sanatı ile oldukça güzel desenli taşlar ortaya çıkarabilirsiniz. O doğada gördüğünüz ve denizde sektirdiğiniz taşları bir düşünün desenli olsalar evinizde nasıl dururdu? Evet cevabınız doğru, boyanmış halde taşlar evlerimizde oldukça güzel dekorasyon objeleri olabiliyor. Sadece boyamak değil taşların üzerine desenler ve figürler de çizerek yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. İnternette insanlar taş boyama sanatı hakkında taş boyama sanatı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılıyor, taş boyama örnekleri ve fikirleri aramaları yapıyorlar. Sizlere blogumda bu soruları ve bilgileri cevaplamaya çalışacağım

Taş Boyama İçin Gerekli Malzemeler Neler?

Taş boyamaya başlamak için gereken malzemeler kolaylıkla temin edilebilir. Bu malzemeler büyük ya da küçük tüm yerleşim birimlerindeki kırtasiyelerden temin edebilirsiniz. Sırayla söylemek gerekirse;
  1. Çeşitli miktarda hoşunuza giden taşlar,
  2. Akrilik boya (Akrilik boya yerine sulu boya da kullanabilirsiniz)
  3. Kurun kalem,
  4. Asetatlı kalemler
  5. Su bazlı ya da sprey vernik (parlak vernik olabilir ya da mat vernik te olabilir)
  6. Çeşitli kalınlık ve incelikte sulu boya fırçaları.

Adım Adım Taş Boyama Nasıl Yapılır?

Öncelikle boyayacağınız taşları doğadan temin etmeniz gerekiyor. Bunun için biraz dışarıda vakit geçirmeniz gerekli. Dışarı çıkın ve hoşunuza gidecek taşları seçerek toplayın. Taş boyama için ben genellikle düzgün yüzeyli ve küçük oval taşları seçiyorum.

Seçeceğim Taşlar Nasıl Olmalı?

Taş boyama için seçeceğiniz taşların yüzeyleri düz ve pürüzsüz olmasında fayda var. Bu bize taşın üzerine çizim yaparken ve taşı boyarken kolaylık sağlayacaktır. Açık renk ya da kapalı renk taşlar sizin çizeceğiniz objeye ve kullanacağınız renklere göre değişiklik gösterir.

Taşları Buldum, Nasıl Temizleyeceğim?

Taşları suyun altında sabunlayarak yıkayabilir ve peçete yardımıyla taşların nemini alabilir, ardından da saç kurutma makinesiyle hızlıca kurutabilirsiniz.

Taslak Çizim Zamanı

Hızlıca kuruttuğumuz taşlara taslak çizim yapma zamanı geldi. Şimdi bir taslak çizim belirlemeli ve bunu taş üzerine kurşun kalem vasıtasıyla aktarmamız gerekiyor. Başlangıçta taş boyamaya alışmak amacıyla kolay şeyler çizmeyi deneyebilirsiniz.

Örnek olması açısından Kalp, güneş, ev, çiçek... istediğiniz bir objeyi taş üzerine aktarabilirsiniz.

Taş Boyama Zamanı

Taş boyamaya taslak çiziminden sonra geçiyoruz. Ben örnek olarak Volkswagen Beetle'ı taş üzerine taslak olarak çizdim ve boyadım. Boyama yaparken yeni başlayanlara ben akrilik boya yerine sulu boya öneriyorum. Püf nokta ise boyama yaparken kullandığınız renk tonları taşın üzerini kapatmalı. Taş boyama yaparken fırçalar ile taşın yüzeyini taslak plana göre boyamanız gerekiyor. Ben, araba çizimi yaptığımdan dolayı kırmızı, siyah ve beyaz renkleri kullandım.

Çizim Bitti! Vernikleme Zamanı!

Yaptığınız çizimi beğenmediyseniz su altında yıkayarak taşı temizleyebilirsiniz. Yaptığınız boyamayı beğendiyseniz ise taş üzerine vernik atarak sabitleyebilirsiniz. Verniklerinizi isterseniz sprey olarak isterseniz de su bazlı olarak alabilirsiniz. Su bazlı olanını öneririm çünkü sprey vernikler için dış mekanda vernikleme yapmanız gerekli oluyor.

Renklendirdiğim taşların konularına da aşağıdan ulaşabilir ve fikirler edinebilirsiniz.

Taş Boyama Sanatı - Volkswagen Beetle Çizimi

Aşağıda Volkswagen Beetle'ı taş üzerine nasıl çizebilir ve renklendirebilirsiniz videosunu izleyebilirsiniz.


Taş Boyama Sanatı -  Panda Çizimi

Aşağıdaki yuvarlak taş üzerine videodaki gibi bir panda çizip boyamayı nasıl yapabilirsiniz videosunu izleyebilirsiniz.



Taş Boyama Sanatı -  Penguen Çizimi

Taş Boyama Sanatı -  Çiçek Bahçesi Çizimi

Taş Boyama Sanatı -  Kalp Çizimi

Aşağıdaki videoda olduğu gibi kalp şeklini andıran bir taş bularak nasıl kalp çizip boyayabileceğinizi görebilirsiniz.



Taş Boyama Sanatı -  Uğur Böceği Çizimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder