Faber Castell Pastel Boya Aqua 12'li İncelemesi - Karakalem Çalışmaları

Faber Castell Pastel Boya Aqua 12'li İncelemesi

Faber Castell Aqua Pastel Boya Kutusu

Pastel boyalar, toz boya maddelerinin sertleşmesine kadar su ile karıştırılmasıyla oluşur. Günümüzde de bu pastel boyaların çeşitleri ortaya çıktı. Bu çeşitlerden birisi de Faber Castell'in çıkartmış olduğu Aqua pastel boyalar, yani suluboya pastel boyaları olarak ta bilinir. Aqua boyaların diğer pastel boyalarla farkı nedir, aqua pastel boyalar nasıl kullanılır? Tüm hepsini bu yazımızda bulabilirsiniz.
Faber Castell 12'li Aqua Pastel Boyaları sulandırıldığında suluboya etkisini gösteren pastel boyalardan oluşur. Pastel boyalar, kırmızı bir kutu içerisinde bizleri bekliyor. Paket içerisinden bizleri bir adet suluboya fırçası ve 12 adet pastel boya karşılıyor. Fırça hediye olarak geliyor. Sağlığa zararsız bir şekilde üretilen pastel boyalar çocuklar için güvenilirdir.
Faber Castell Aqua Pastel Boya İçeriği
Zemin üzerine uygulama işlemi ile renkler birbirine oldukça güzel karışıyor. Ayrıca renklerin tonları çok canlı, çok güzel ve pastel boyaların kullanımı oldukça rahat. Özellikle benim aldığım pakette renk azlığı bir dezavantaj oluştursa da hayatımda hiç suluboya özellikli bir pastel seti kullanmadığım için deneyimlemek için güzel ve uygun bir fırsat oldu. Siz de deneyimlemek isterseniz bunlardan bir tane edinebilirsiniz. Ben yaklaşık 10TL'ye satın aldım. Bu civarda mağazalarda, kırtasiyelerde Faber Castell Aqua Pastel boya bulabilirsiniz. Sevdiğiniz taktirde de daha fazla renk seçeneği içeren pastel boya alabilirsiniz. Amatörler ve orta derece çizim yapabilenler için uygun bir boyadır.

Aquarel Boyalar Nasıl Kullanılır?

Aqua pastel boyalar uygulama aşamasında direkt olarak suya batırılmamalı. Önce çizilecek olan objenin ya da nesnenin eskizi çıkartılmalı (Eskiz yapmadan kafanızdan da çizebilirsiniz) ardından da pastel boyalar ile zemin boyanmalıdır. En son ise su kabı ve fırçamız yardımıyla pastel boyaların üzerini ıslatma sonucunda suluboya etkisi ortaya çıkmaktadır.

Bunun yanında fikir edinmeniz açısından bu boyalar ile kısa bir çalışma da yaptım. Hem Aqua hem de pastel boya görünümlerini karşılaştırmalı olarak aşağıda görebilirsiniz.
Faber Castell Aqua Pastel Boya İle Yapılmış Hızlı Bir Menekşe Çizimi
Sağda Suluboya Hali- Solda Pastel Boya Hali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder