Kulak Nasıl Çizilir? - Adım Adım Kulak Çizimi - Karakalem Çalışmaları

Kulak Nasıl Çizilir? - Adım Adım Kulak Çizimi


Portre çizimlerine başlayacak kişilerin en büyük sorunu kulak, göz, burun gibi insan yüzünde bulunan organların çizim konusunda oluşan sıkıntılar. Kulak, göz gibi organların orantısız ve düzgün çizilmemesi sonucu da yapılan portreler uyumsuz olabiliyor. Bu da çizim yapan kişinin canını sıkan bir durum oluyor. Sizlere en basit haliyle kulak çizimi nasıl yapılır, adım adım kulak çizimi konularının cevabını bulabilmeniz amacıyla bu konuyu yazdım. Bu yazımızda başarılı bir kulak çizimi nasıl yapılır hep birlikte öğrenelim.

Videolu Aşama Aşama Kulak Çizimi

Aşağıdaki videodan basit bir şekilde kolay kulak çizimini izleyebilir ve tekrar edebilirsiniz. Bu sayede eliniz daha iyi alışacaktır.

Ayrıca YouTube kanalıma abone olabilir ve yeni videoları sitede yayınlanmadan önce ilk siz görebilirsiniz. YouTube kanalıma abone olmak için ise aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.


Görsellerle Aşama Aşama Kulak Çizimi


Kulak çizimlerinde aklınıza gelecek ilk şey kulağın kıkırdaklı bir yapıda olması ve kıvrımlı bir yapıda bulunmasıdır. Öncelikle bir tane büyük daire ve hemen altına köşeleri kesişecek biçimde diğerinden biraz küçük bir daire çizmelisiniz.

Daha sonra iki dairenin olduğu kısımlardan bir çizgi çekerek kulağın dış yapısını ortaya çıkarmalısınız. Ardından aşağıdaki yuvarlak kısımda kulak memesi üstündeki kıkırdaklı yapıyı belli etmeniz gerekli.

Ardından da kulak çevresinin biraz içerisinden kulak kepçesini çizmelisiniz. Bu şekilde taslak çalışmanızı bitirebilirsiniz. Ayrıca ilk başta çizdiğimiz çemberin işimize yaramayacak kısımlarını da silebilirsiniz. Görüldüğü gibi benim verdiğim görselde silinmiş halde.

Kulağın iç yapısını da oluşturmalısınız.


Gölgelendirme aşamasında ise kulak deliğinin iç kısımlarından başlayarak gölgelendirme uygulayın. İç kısımları biraz daha koyu yaparsanız daha gerçekçi bir çizim yapmış olacaksınız.

Kulağın yüksekte kalan kısımları ise daha açık tonlarda yapılmalı. Gördüğünüz gibi dış kısımlarda kalan yerler açık tonlamalarda. Yani kulağın girintili ve aşağıda kalan kısımlarından farklı olarak buraları açık tonlarda boyamalısınız.


Daha sonra bir kağıt kalem(Tortillon Stump) yardımıyla gölgelendirme işlemlerini uygulayabilirsiniz. Bu kağıt kalem karakalemde tonlama dağıtma işlevini sağlıyor.


Dağıtma işlemini tüm kulak üstüne uygulayın. Yukarıda da belirttiğim gibi girinti kısımları gölgeli olarak yani karanlık kalacak, diğer kısımlar daha açık tonlarda olacak. Buna dikkat ederek gölgelendirme işlemini uygulayabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi basit ve kolay bir şekilde kulak çizimi yapabilirsiniz. Bol bol kulak çizimi alıştırmaları yaparak elinizi eğitebilir ve kolaylıkla çizim yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder