Güzel Sanatlar Fakültesine Nasıl Girilir? Güzel Sanatlar ve Yetenek Sınavları - Karakalem Çalışmaları

Güzel Sanatlar Fakültesine Nasıl Girilir? Güzel Sanatlar ve Yetenek Sınavları



Ülkemizde lise sonunda mezun olacak öğrenciler arasında illa ki güzel sanatlar fakültesine girmek istiyorum diyen öğrenciler vardır. Bu öğrencilerin hep merak ettiği şeylerden birisi de güzel sanatlar bölümüne nasıl girerim gibi üniversiteye girme konuları ve bir takım endişeler oluyor. Güzel sanatlar fakülteleri de genç yeteneklerimiz için dönüm noktası olabiliyor. Şayet buradan mezun olan öğrenciler alanlarında bilgili ve yetkin oluyorlar. Peki güzel sanatlar fakültelerine nasıl girilir?



Güzel sanatlar fakültelerine girmek isteyen öğrenciler öncelikle kendilerine şu soruları sormalıdır.


  1. Disiplinli miyim?
  2. Uzun süre sürecek olan eğitimim ardından iş imkanları bulabilir miyim ve kariyer hedeflerim bunlara uyuyor mu?
  3. Yaratıcı mıyım? Yaratıcılığım bu alana uyuyor mu?
  4. Sabırlı ve motivasyonum iyi mi?
  5. Bir konu üzerinde uzun süreler sıkılmadan çalışabiliyor muyum?


Gibi sorular çoğaltılabilir. Bu gibi soruların çoğuna olumlu yanıtlar veriyorsanız güzel sanatlar fakültelerine başvuruda bulunmamak için bir nedeniniz yok demektir.

Güzel sanatlar fakültelerine giriş için iki yol var. Bunlardan birisi YKS Sınavında yeterli puanı almak, diğeri ise ilgili üniversitelerin yetenek sınavlarına girmek ve kazanmak. YKS Sınavında alınan puanlar, üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermekte bunu unutmayın. Yetenek sınavları ise genellikle nisan ve temmuz ayları arasında üniversitelerin belirlediği yerlerde ve belirledikleri koşullarda yapılıyor. Detaylı bilgiler için üniversitelerin duyurularını takip edebilirsiniz.

Güzel sanatlar fakültelerinden mezun olan öğrenciler alanları göz önüne alınarak sanatçı, akademisyen ve sanat eğitmeni ve danışmanı olabiliyorlar.

Müzik ve müzik teknolojileri bölümü ve Resim ve Heykel bölümlerinden mezun olan öğrenciler de çeşitli yerlerde çalışma imkanlarına kavuşabiliyor. Fakat her iş alanında olduğu gibi bir acı gerçek olan atanamama sorunu bu alanlarda da mevcut olduğunu söyleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder