Quilling Nasıl Yapılır? Quilling Malzemeleri, Teknikleri ve Kolay Quilling Yöntemleri - Karakalem Çalışmaları

Quilling Nasıl Yapılır? Quilling Malzemeleri, Teknikleri ve Kolay Quilling Yöntemleri



Quilling ülkemizde çok bilinmese de diğer ülkelerde oldukça popüler bir kağıt katlama sanatı. Her şeyde olduğu gibi quilling sanatında da bir takım malzemelere ihtiyacınız olacak. Bu malzemeler sayesinde kolayca quilling yapabileceksiniz. Kısaca anlatmak gerekirse quilling sanatı kolay bir şekilde yapılabilir ve bunlarla oluşturulan tablolar gerçekten güzel görünüyor.

Quilling Malzemeleri Nelerdir?

Başlangıç olarak sizlere quilling sanatını yapabilmeniz için gereken malzemeleri anlatayım. Bu malzemeleri aşağıda resimleriyle birlikte göstereceğim. Bu malzemeler set halinde satılsa da isterseniz tek tek araştırarak ta satın alabilirsiniz. Benim tavsiyem set halinde satın alıp denemeniz yönünde.

Quilling Renkli Şeritleri

Renkli şeritler olmazsa olmaz, çünkü renkli şeritler quillingin temelinde var. Bu şeritleri sararak şekil veriyorsunuz ve tablonuz ortaya çıkıyor. Şeritleri ülkemizde kırtasiyelere bir sorun fakat bulabileceğinizi zannetmiyorum. Çin'den buradaki linke tıklayarak siparişlerinizi geçebilirsiniz.

Quilling Sarma Aleti


Quilling sarma aletinin uç kısmı kesik halde ve bu kısma quilling şeridinizin bir kısmını sokarak sarmaya başlıyorsunuz. Bu şekilde kullanılabiliyor.

Beyaz Tutkal


Beyaz tutkal ile sardığınız şeritleri zemine yapıştırmanızı ve şeritlerin açılmamasını sağlar.

Quilling Mantar Panosu


Mantar panolarda çeşitli şekiller bulunuyor ve bu şekiller sizlere kağıdınızı katlarken istediğiniz şekli oluşturmayı sağlıyor. Bu sayede kolay quliing şekilleri oluşturabiliyorsunuz.

Cımbız

Hassas yerlere katladığınız şeritleri yerleştirmenizde fayda sağlar.

Çeşitli Kağıtlar ya da Kartonlar

Kağıt ve kartonları zemin olarak kullanabilirsiniz.

İğneler

İğneler ile mantar pano üzerinde şekil vermeye çalıştığınız şeritleri sıkıştırarak açılmalarını engelleyebilirsiniz.

Quilling Malzemelerini Nereden Temin Edebilirim?

Ülkemizde quilling çok popüler olmadığından dolayı malzemeleri Aliexpress üzerinden sipariş verebiliyorsunuz. Aliexpress üzerinden vereceğiniz siparişler Çin'den geleceği için 20-60 gün içerisinde (genelde 30-35 günlük süre arasında geliyor.) kapınıza kadar getirtebiliyorsunuz. Ben bu şekilde sipariş geçmiştim ve 30 günde elime ulaşmıştı siparişlerim. Ayrıca set olarak satın almanızı öneririm ki tek tek parçaları beklemeyin.

Quilling Teknikleri Nelerdir?

Aslında quilling teknikleri ekstra bir beceri istemiyor. Neden istemediğine değinirsem mantar pano üzerinde bulunan şekilleri pano yardımıyla yapabiliyorsunuz. Zaten başlangıç aşamasında mantar pano işinizi oldukça fazla görecek, hatta ilerisinde de görecek. Zira üzerinde bulunan şekiller size yeterli geliyor. Yuvarlak, kalp, üçgen gibi şekilleri pano yardımıyla yapabilirsiniz. Aşağıda mantar panoyu inceleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder