Sincaplar doğada yaşayan ve ormanların olduğu alanlarda görebileceğiniz şirin hayvanlardır. Sevimli olmaları nedeniyle insanlar sincapları çok severler. Sevimli mi sevimli sincap çizimi yaparak siz de evinizin duvarlarını süsleyebilir ve çizim pörtföyünüze bir çizim daha ekleyebilirsiniz. Şimdi gelin hep beraber bir karakalem kolay sincap çizimi yapalım.
Karakalem Sincap Çizimi İçin Neler Gerekli?
Karakalem sincap çizimi yapmanız için bir referans resim bulmalısınız. Referans resminizi internet üzerinden arayabilir ya da benim çizmiş olduğum sincabı referans alabilirsiniz.
Kağıt, dereceli kalemler (2B, 4B, 8B), silgi, kağıt kalemi, beyaz tükenmez kalem, kalemtıraş malzemeleri ile sincap çizmeye başlayabilirsiniz.
Karakalem sincap çizimine geçmeden önce dilerseniz aşağıdan YouTube kanalımıza abone olabilir ve teşekkür amacıyla bize bu şekilde destekte bulunabilirsiniz.
Karakalem Sincap Çizimi Nasıl Yapılır? Videolu Sincap Çizimi
Karakalem sincap çizimi videosunu izlemek isterseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
Sincap çizimini öğrenmek isteyen ve resimli olarak görmek isteyenler için hazırlamış olduğumuz sincap çizimi başlığından devam ederek görebilirsiniz.
Karakalem Sincap Çizimi Nasıl Yapılır? Resimlerle Sincap Çizimi
Sincap çizimine başlamadan önce kurşun kalemlerimizin uçlarını sivriltmek daha iyi çizim yapmamızda fayda sağlayacak. Karakalem sincap çizimine sincabımızın başını çizerek başlatıyoruz. Sincabımızın başını ovalimsi bir şekilde çizmemiz gerekiyor. Ağız kısmına ise sincabın ellerini kabataslak çizin.
Sincabımızın başını çizdikten sonra başın ortalarında(tam ortada değil) olacak şekilde sincabın gözünü ve ağız kısmına sincabın meşe palamudunu çizmelisiniz.
Sincabın gövdesini, meşe palamudunu tutan kolunu ve baş üzerine kulaklarını çizmelisiniz. Aşağıda görebileceğiniz gibi çizim yapabilirsiniz. Ayrıca bacak kısmını da hafiften belli ederek çizmeniz gerekiyor.
Sincabın kuyruğunu ve ayaklarını çiziyoruz. Kuyruk, gövdeden kalın bir şekilde çıkmalı ve uç kısmı sarkmış ve dar şekilde olmalıdır. Ayakları ve kuyruğu da çizmiş iseniz sincap çizimi bitmiş, karakalem ile gölgelendirme aşamasına geçiyor olacaksınız.
Sincabın gözünü siyah ve ortalarında iki adet beyazlık olacak şekilde kurşun kaleminiz ile karalayın. Ardından da kulakların içten dışa doğru olan kısımlarını koyudan açığa doğru tonlamanız gereklidir. Başın üst kısımlarından başlayarak kısa kısa çizgiler ile sincabın tüylerini oluşturun. Kulaklarda da aynı şekilde yapmalısınız. Sincabın göz çevresini de ince ve sık çizgiler ile tüylendirin. Göz altı kısmında altta göreceğiniz gibi bir parlak alan bırakarak baş kısmını tüylendirin.
Aynı şekilde sincabın kolunu üst kısmında beyazlık kalacak şekilde tüylendirin. Gövdenin orta kısmı aydınlık olacak şekilde içeriden dışarıya doğru tüylendirme işlemini sincabın gövdesine uygulayın. Bacak kısmında da altta göreceğiniz üzere aydınlık kalacak kısmı beyaz bırakarak içten dışa doğru tüylendirin.
Sincabın kuyruk kısmını tüylendirirken sincabın tüylerinin alt kısımlarından ince ve sık çizgiler ile biraz tüylendirin.
Kuyruk ortasından bir yayvan çizgi çekin ve çektiğiniz hattı aşağıdaki gibi biraz uzun kıllar olacak şekilde tüylendirin.
Kuyruğun kalan üst kısmını da ince uzun kıllar ile tüylendirin. Bu işlemden sonra sincap ile işiniz bitmiş olacak.
Şimdi, dış çevreyi dekore edeceğiz. Önce kalemimizi yatay tutarak sincap dışında kalan bölgeyi hafif karalıyoruz.
Sincabın ön kısmında kalan yerde sincabın gölgesinin vuracağını varsayarsak biraz daha koyu şekilde karalamanız gerekiyor.
Kağıt kalem ile karaladığımız dekor olacak kısımları dağıtıyoruz.
Şimdi sincabın tüylerini 8B kalem ile aralara bir kaç tane kıl atarak çeşitli tonlarda kıllar oluşturun. Ardından da silgi ile dekor alanında çalılar ve bitkiler oluşturun. Kurşun kalem ile siyah çalılar oluşturun.
Göreceğiniz üzre çok hoş bir karakalem tablosu ortaya çıktı. Siz de aşamaları takip ederek hoş bir sincap karakalem tablosu oluşturabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder