Sulu Boya Çalışmaları Nasıl Yapılır? Sulu Boya Çeşitleri Nelerdir? - Karakalem Çalışmaları

Sulu Boya Çalışmaları Nasıl Yapılır? Sulu Boya Çeşitleri Nelerdir?



Sulu boya çalışmaları bu sıralar oldukça popüler. Instagram'da ve diğer sosyal medya mecralarında da bol bol karşılaşabileceğiniz sulu boya çalışmaları birbirinden güzel ve hoş görünmekte. Sulu boya çalışması yapmak isteyenler fakat çalışmaya nasıl başlayacağını bilmeyenler için bu yazımda sulu boya nasıl yapılır konusunda bildiklerimi aktaracağım.

Sulu boya, ismini su ve boyanın birbirine karıştırılmasından almıştır. Kağıda sürüldüğünde şeffaf bir görüntü verirler. Bu açıdan oldukça hoş görünüm sergilemektedir. Şeffaf olmasından dolayı yapılan taslak çalışmanın kurşun kalemle bastırılarak çizilmemesi de gerekir. Eğer bastırılarak çizim yapılırsa sulu boya yapıldığında altında kurşun kalem izleri görünür. Bunun için çizim sırasında kalemimizi çok bastırmamalıyız.

Sulu boyada Tonlamalar Nasıl Ayarlanır?



Boyaları istediğiniz kadar sulandırma olanağına sahip olduğunuz sulu boya, fazla sulandırıldığında renklerin açık olmasına, az sulandırıldığında ise koyu renkli olmasına neden olur. Bu nedenle de tonlamasını sulandırmaya göre ayarlayabilirsiniz. Beyaz kağıda yaptığınız sulu boyalar daha hoş görünmekle birlikte beyaz renk olarak kağıdın beyazlığını kullanmanıza olanak sağlar. Kağıdın beyazlığını kullanmak ise yaptığınız çalışmaları daha da güzel gösterecektir. Ayrıca sulu boyalar ile yağlı boyalar ve diğer boyalara nazaran daha hızlı çalışmalar çıkarabilirsiniz.

Sulu boya Çeşitleri Nelerdir?


Sulu boya çeşitleri ikiye ayrılmaktadır. Bunlar yaş sulu boya ve kuru sulu boyadır. Kuru sulu boyalar her renk için bir kutuda satılmaktadır. Yaş sulu boyalar ise tüp içerisinde satılmaktadır. Tüplerden ihtiyacınız kadar sulu boyayı sıkarak kullanabiliyorsunuz.

Sulu boya Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sulu boya alırken dikkat edilmesi gereken temel özellik ise sulu boyanın suyla çabuk çözünmesinden geçer. Çabuk çözünen sulu boyalar en kaliteli sulu boyalardır diyebilirim.

Sulu boya Nasıl Yapılır?

Sulu boya yaparken öncelikle kağıdınıza taslak çizimi kurşun kaleminizle çizmelisiniz. Ama burada çizerken dikkat etmeniz husus, kalemi fazla bastırmadan çizimi yapmalısınız. Çünkü yukarıda da dediğim gibi sulu boya şeffaf olduğundan boyadığınız kısmın altındaki kurşun kalem izlerini görmenize neden olacaktır. Bunun için hafifçe çizmelisiniz. Daha sonra ise isteğe bağlı olarak kağıdınızı suyla ıslatabilir, ya da fırça ve bir bardak su ile kağıdınızın üzerine sulu boya yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder