Quilling Nedir? Quilling Nasıl Yapılır? - Karakalem Çalışmaları

Quilling Nedir? Quilling Nasıl Yapılır?

Quilling Kalp Süslemesi

Quilling, diğer adıyla kağıt kıvırma sanatı olarak ta bilinen bu güzel hobi, eski zamanlardan günümüze ulaşmıştır. Kağıt telkari olarak ta bilinen Quilling sanatı, kullanılan malzemelerin renkli olması itibariyle ortaya oldukça güzel tablolar ortaya çıkartmaktadır. Quilling yapmak zor değil ve herkes kolaylıkla quilling yapabilir.
Quilling yapmak için gereken tek şey sabırdır. Çünkü kağıtları kıvırmak, katlamak, yapıştırmak ve ortaya bir tablo çıkartmak sabır işidir. Ekstra bir yeteneğinizin olması gerekmez. Çünkü ilk tablonuzu yaptıktan sonra artık quilling yapımı için alışmış olacaksınız.

Quilling yaparken belli başlı şekiller bulunmaktadır. Her tablo, bu şekillerden yapılan anlamlı çalışmalardan oluşmaktadır. Siz de istediğiniz bir şeyi yapabilir, ya da hayal ederek ortaya ilginç çalışmalar ortaya çıkartabilirsiniz.

Quilling Nasıl Yapılır?

Renkli quilling kağıtları, kağıt katlama aleti, quilling şablonları, uhu gibi malzemeler edinerek hemen quilling tablolar oluşturmaya başlayabilirsiniz. Kağıtlar genellikle her kırtasiyede bulunmuyor. Bu nedenle de internet üzerinden sipariş verebilir ya da Çin mağazalarından set halinde getirtebilirsiniz. Ben kendime set halinde Çin'den getirtmiştim. Aşağıda sipariş verdiğim Quilling malzemelerini görebilirsiniz.
Çin'den Gelen Quilling Seti
Buna benzer bir set alarak ya da gereken parçaları direkt olarak satın alarak kendi setinizi oluşturabilirsiniz.
Set şunları içerir:
  1. Quilling Kağıtları
  2. Cımbız
  3. Kağıt kıvırma aleti
  4. Uhu
  5. Quilling Şablon Cetveli
  6. Quilling İğnesi
Bu malzemeleri tek tek te alarak kendi setinizi oluşturabilirsiniz. Siz de bu sayede kendi quilling tablolarınızı ortaya çıkartarak harikalar yaratabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder