Karakalem Saç Nasıl Çizilir? Kolay Karakalem Saç Yapımı - Karakalem Çalışmaları

Karakalem Saç Nasıl Çizilir? Kolay Karakalem Saç Yapımı

Hızlı Karakalem Saç Demeti Çizimi

Karakalem portre çizmek herkesin hayalidir. Portrelerde saç ise önemli bir konudur. Saçların düzgün yapılmaması ve ışık, gölge ayarlarının düzgün yapılmaması portrenin kötü görünmesine neden olmakta. Karakalem çizimleri için saç çizimi bu nedenle çok dikkatli çizilmesi gereken bir objedir. Karakalem çalışmalarında bu nedenle de düzgün bir portre çizmek istiyorsanız öncelikle saç çizimini çalışmalısınız. Şimdi ise tek bir soru kaldı. Kolay karakalem saç çizimi nasıl yapılmalıdır?
Karakalem saç çizimi oldukça kolay yapılabilmektedir. Direkt portre çizimine geçmeden önce yüzdeki tüm parçaları tek tek çalışarak elinizin alışması ve öğrenmesi gereklidir. Bunlardan birisi de saçlardır. Bu konuda hızlı çizilmiş bir saç dokusu görebilirsiniz. Detaylı saç çizimini ise ilerilerde paylaşacağım.

Karakalem saç yapmak için bir A4 Kağıdı elinize alın ve yavaş yavaş  HB yada B derece kalem ile bir tutam saç taslağı oluşturun.
Önce Saçın Nasıl Olacağı Şekilleniyor

Saç taslağı oluştuktan sonra ışıklandırılacak bölümü seçin ve saç çizimi için yukarıdan aşağıya doğru güzelce ucu sivri H kaleminizle çizgileri atın. Ardından daha kalın bir derecede olan kalem ile (Örneğin 4B) saç taslağının üzerinden gölgelendirilecek alanı da göz önünde bulundurarak saçı ortaya çıkartmaya başlayın.
Saçın Işık ve Gölge Ayarları Belirleniyor.
Son olarak ise daha 8B gibi bir kalem ile saç çiziminde karanlık-aydınlık tarafları ortaya koyun. Eğer çiziminizde istemediğiniz bir yer olur ise ya da saçları biraz açmak istiyorsanız, silginiz yardımıyla çiziminizde istediğiniz yeri nazikçe silerek aydınlatabilirsiniz.
Saç Örneği Tamamlanıyor
Göründüğü gibi kolay ve hızlı karakalem saç çizimi örneği gördünüz. Siz de evinizde saç çizimi çalışarak daha uzun uğraşarak güzel saç çizimi yapabilirsiniz.

1 yorum: