Faber Castell Classic Colour Kuruboya İncelemesi - Karakalem Çalışmaları

Faber Castell Classic Colour Kuruboya İncelemesi


Faber Castell Classic Colour Kuruboya İncelemesi
Resim yapmayı, portreler çizmeyi seven herkesin kalemlere büyük sevgi beslediğini çevrenizde görüyor olmalısınız. Çevrenizde böyle bir kişi göremediyseniz o kişi muhtemelen siz oluyorsunuz. Bu yazıda, küçüklüğümüzün bilinen markalarından olan Faber Castell'in klasikleri olarak nitelendirilen Faber Castell Classic Colour kuruboyaları hakkında konuşacağım. Kuruboyaların malzeme kalitesi, renk pigmentleri, videosu, örnek çizimler gibi bir çok başlık altında bu kuruboya kalemlerini inceleyeceğim. Haydi başlayalım.

Faber Castell Classic Colour Kuruboya Kalemleri Dış Görünüş (Kutu Tasarımı)

Faber Castell Classic Colour Kuruboya İncelemesi

Faber Castell Classic Colour kuruboya kalemleri piyasada kırtasiyelerin çoğunda bulunmakta ve metal kutu içerisinde satılmakta. Rengi ise kırmızı metal kutu renkte. (Bir de bunların mavi metal kutulu versiyonları var. Onlar da Art Grip olarak nitelendiriliyor.) Metal kutu, özellikle kalemleri muhafaza etmekte oldukça faydalı oluyor. Kalemlerinizi toz ve darbelerden koruyor. Sayı olarak bir çok seçenek elinizin altında olacak. İhtiyacınıza göre bu kutulardan birini edinebilirsiniz. Ama benim size tavsiyem, doğal olarak her zaman çok fazla renk seçeneğinizin olabileceği kutuyu satın almanız yönünde olacak. Bu sayede çizimlerinizi ve resimlerinizi renklendirirken renk sıkıntısı çekmezsiniz. 12,24,36,48'li setlerden birini edinebilirsiniz. Bendeki set 36'lı Faber Castell Classic Colour Kuruboya kalemlerinden oluşmakta.

Peki Kuruboyalar? Kuruboyaları Anlat Biraz...

Faber Castell Classic Colour Kuruboya İncelemesi
Şimdi kutuyu bir yana bırakarak kuruboya kalemleri hakkında konuşalım. Kuru boyalar gerçekten mükemmel. Seçeceğiniz sete göre kalemler artmakta veya azalmaktalar. Benim tercihim az önce de dediğim gibi elinizden geldiğince kalem sayısı en çok olan kutuyu satın almanız yönünde olacak. Kalemler oldukça dayanıklı ve kuruboyalar, kalemtıraşla açma esnasında asla kırılmıyorlar. (En azından benim elimdekiler kırılmıyor. 1 yılı geçkin süredir kullanıyorum bu arada.) Bende 36'lı set bulunmakta ve elimde çeşitli renkte kuruboyalar bulunuyor. Bu set genellikle çalışmalarımda bana yetmekte. Temel seviyede çizerler için de 36'lı set en ideali diyebilirim. Bu sette ekstradan gümüş ve altın rengi kalemler de bulunmakta.
Faber Castell Classic Colour Kuruboya İncelemesi

Kağıt üzerinde uygulama yapıldığı taktirde Faber Castell Classic Colour kuruboyalarının kalitesi oldukça iyi. Canlı ve parlak renkleri sayesinde kağıt üzerinde de canlılığını koruyor. Özellikle kağıdı boyama aşamasında kağıdı yıpratmamakta ve renk karışımı yapmak istendiği taktirde de rahatlıkla karışım yapılabiliyor. Kalemler ayrıca ele rahat oturuyor.

Bu kuruboyalar ile yapılan çizimleri görerek te bir fikir sahibi olabilirsiniz. Özellikle ben çizimlerimde bu kuruboyaları kullanmaktayım. Şimdi sizlere bu kuruboyalar ile yaptığım bazı çizimlerimi göstereyim.

Faber Castell Classic Colour Referans Çizimlerim

Elsa ve Anna Çizimi
Pzkpfw IV Tank Çizimi
Sophia Bush Çizimi
Kuruboyalar ile ilgili çekmiş olduğum videoyu da izleyebilir ve YouTube kanalıma abone olabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder