Marco Raffine 12'li Eskiz-Karakalem Kalemleri İncelemesi - Karakalem Çalışmaları

Marco Raffine 12'li Eskiz-Karakalem Kalemleri İncelemesi


Karakalem yapmak için gereken en temel malzemelerden birisi de eskiz ve çizim kalemleridir. Bu kalemler, her marka altında satışa sunulabiliyor. Ayrıca bu kalemlerde derecelendirme sistemi sayesinde kalınlık-incelik, açık ton-koyu ton gibi tercihler sayesinde çizimler gerçekçi gösterilebiliyor. Fakat bu kalemleri fiyatları ülkemizde set halinde almaya kalktığımızda oldukça pahalı olabiliyor. Örneğin 3H'tan 9B'ye kadar tüm kalemleri satın almaya kalkarsak oldukça pahalı olabiliyor. Bu yazımda, sizlere Çin'den yani Aliexpress'ten aldığım Marco Raffine 12'li Sketch Pencil (Eskiz-Karakalem kalemleri) incelemesi yapacağım.

Videolu Tanıtım


Ürünün Sipariş ve Geliş Süreci

Marco Raffine 12'li Eskiz-Karakalem Kalemlerini Aliexpress'ten sipariş verdim. Sipariş verdiğimde 6.22 Dolar fiyata sahipti. Yani yaklaşık olarak 21₺ gibi ekonomik bir rakam. Siparişi verdim ve 29 günde kalemler elime ulaştı. Ürünü postacı getirdi ve imza karşılığında teslim etti bana. Paketleme konusunda gerçekten güzel ve baloncuklu pakete konulmuş halde elime ulaştı. Paketi şu şekilde görebilirsiniz. Ayrıca Türkiye'ye kargo ücreti yok.

Ürün Hakkında İzlenimlerim

Paketi açtığımızda ise eskiz kalemlerimiz karşımıza çıkıyor. Metal kutu içerisinde kalemler sağlam bir şekilde elime ulaştı. Metal kutusu ile daha sonra kalemleri kullanıp muhafaza edebilirsiniz. Çizimlerimde bu güne kadar Faber Castell eskiz kalemlerini kullanıyordum. Yeni gelen kalemlerimle de çizim yapınca bu konu içerisinde güncelleme yapacağım. Kalemler, paketi hiç açılmamış şekilde geldi. Dış yüzeyinde bir jelatin ve metal kutuyu tutan başka bir bant var.

21₺'ye göre Marco Raffine eskiz kalemleri oldukça kaliteli. 3H'tan 9B'ye kadar derecelendirilmiş kalemler metal kutu içerisinde. Kalem kalitesi gerçekten güzel ve kağıt üzerindeki başarısı da mükemmel. Açıkçası kalemler fiyatının üstünde başarı gösteriyor. Açık ve koyu tonları kalemler başarıyla vermeyi başarıyor. Aşağıdaki resimde tüm kalemlerin açıklık ve koyuluk tonlarını derecelerini görebilirsiniz.


Özetle, Marco Raffine 12'li Eskiz-Karakalem Kalemleri, gerçekten mükemmel çizim kalemleri. Her karakalem ve eskiz çalışması yapan kişinin alması gereken bir eskiz kalemi olduğunu düşünüyorum.

Sipariş Vermek İstiyorsanız;

Ürünü siz de sipariş etmek istiyorsanız Buraya Tıklayarak Aliexpress'e ulaşabilir ve kalem siparişi verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder