Karikatür Çizmek İçin Gereken Malzemeler Nelerdir? Karikatür Çizmeye Giriş - Karakalem Çalışmaları

Karikatür Çizmek İçin Gereken Malzemeler Nelerdir? Karikatür Çizmeye Giriş



Karikatürler, bizleri oldukça eğlendiren ve eğlendirmenin yanında düşündüren mizahi çizimlerdir. Bu çizimlerde ister bir konuyu komik haliyle işleyebilir, isterseniz gündemde olan bir olayı herkese anlatabilirsiniz. Yani her durumda karikatürler konuları oldukça popüler bir anlatma yoludur.

Karikatür çizmeye başlamayı düşünüyorsanız öncelikle sürekli çizim yapmanız gerektiğini baştan bilmelisiniz. Devamlı yaptığınız bu çizimler, sizin gelişmenizi sağlayarak ileride daha iyi çizimler yapmanız için sizi mutlu ve belirlediğiniz hedefinize adapte edecek. Dilerseniz şimdi karikatür çizmek için gereken malzemelerden bahsedelim.


Karikatür Çizmek İçin Neler Gereklidir?

Karikatür çizmek için gereken en temel malzemelerden birisi kağıtlardır. Kağıtların üzerine karikatürleri çizebiliriz veya taslak çalışmaları yapabiliriz. Çizimleri ise kurşun kalem vasıtasıyla yapacağız. Kurşun kalemleri elinizin altında bolca bulundurun. HB, 2B, 3B, 4B, 5B, 6B, 7B, 8B gibi çeşitli tonlarda üretilmiş kalemleri elinizin altında bulundurabilirsiniz.

Kalemlerimizin uçları kullandıkça körelir. Bunun için de bir kalemtıraş edinmelisiniz. Markasının ne olması konusunda bir şey diyemiyorum. Kaleminizi açsın yeter.

Yumuşak ve kaliteli bir silgi edinerek, taslak çalışmalarınızda yaptığınız hataları güzelce silebilirsiniz. Silginizin kaliteli ve bilindik marka olması daha iyi olacaktır.

Karikatür Çiziminde İleri Aşamalarda Gerekenler

Gelelim şimdi başlangıç aşamasında pek ihtiyacımızın olmayacağı ancak ileri aşamalara geçtikçe işimize yaracak malzemelere.

Karikatür çizimine başlamadan kağıt üzerinde ne kadarlık bir çerçeve kullanacağınızı belirlemek için bir cetvel edinebilirsiniz.

Evinizden, masanızdan uzakta çizim yapmak istiyorsanız bir adet altlık edinmeniz de gerekir. Bu sayede çimenlerde uzanırken dahi karikatür çizebilirsiniz.

Karikatür çiziminde tarama ucu kullanabilirsiniz. Karikatür çizimi için profesyonel olarak en etkili çizim aracı budur. Her kırtasiyede bulunmaz, bu nedenle de biraz kırtasiye gezeceksiniz gibi. Tarama ucu divit kaleme benzer. Bu arada, karikatürcüler en çok horoz marka tarama ucunu öneriyor. Tarama ucunu kullanacağınız mürekkep ise çini mürekkebi olacak. Bu mürekkebi çoğu yerde bulabilirsiniz.

Oldu ki çizim aşamasında bir hata mı yaptınız? Bu hataları ise sıvı daktilo silgisi veya beyaz çini mürekkebi yardımıyla ortadan kaldırabilirsiniz. Bunları da kırtasiyelerde bulabilirsiniz.

Tercihinize göre boyama aşamasında sulu boya, kuru boya, pastel boya gibi boyalar kullanabilirsiniz. Eğer isterseniz bunların hepsini bir arada da kullanabilirsiniz. Sulu boya kullanacaksanız Canson gibi özel ve gramajı yüksek kağıtlar kullanmalısınız. Bu kağıtlar, sulu boya yaptığınızda diğer kağıtlar gibi suyu emerek şişmeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder