Çizim ve Resim Çalışmalarında Kağıt Seçimi Nasıl Olmalıdır? - Karakalem Çalışmaları

Çizim ve Resim Çalışmalarında Kağıt Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Resim ve çizim küçüklüğümüzden beri bilinçli yaptığımız bir hobi aslında. Aslında bu hobinin en güzel tarafı her yerde her zaman yapılabiliyor olması. Örneğin bir öğrenci derste canı sıkılırsa defterine karalama yapabilir ya da iş yerinde canı sıkılan bir personel birkaç dakikalığına da olsa kafasını dağıtmak için kağıtlara karalamalar yapabilir. Resim ve çizim çalışmalarında kağıdın önemi aslında yok gibi görünse de verdiğiniz emeğinizin uzun soluklu dayanabilmesi adına bazı standartlar vardır. Karakalem çizim için farklı, pastel boya için farklı, sulu boya gibi bir çok farklı alanın farklı kağıtlara ihtiyacı vardır. Sizleri çok bekletmeden asıl konumuza geçelim.


Karakalem Çalışmalarında Kağıt


Karakalem çalışmalarıyla başlayalım. Karakalem çalışmalarında bir kurşun kalem ve kağıt yeterli olacağından dolayı kağıdımız kurşun kaleme dayanıklı olmalı. Karakalem çalışma yapmak için kağıdınızın çok sert ya da çok yumuşak olmaması gerekir. Bunun için üretilmiş eskiz defterleri bulunuyor, isterseniz eskiz defteri satın alabilirsiniz. Tabi hiç kağıt bulamadıysanız A4 Kağıdına da çizim yapabilirsiniz.

Pastel Boya Çalışmalarında Kağıt


Pastel boya çalışması yapacak kişiler özellikle kağıt yapısının orta kalınlıkta olmasını ve kalın dokulu olmasını sağlamalılar. Çünkü ince ve dokusuz kağıtlarda pastel boya üstüne kat çıkmanız neredeyse imkansız olacak. Pastel boya çalışmaları için özel satılan kağıtlar da bulunmakta.

Sulu Boya Çalışmalarında Kağıt


Sulu boya çalışması yapacak kişiler, özellikle kağıtlarının kaliteli olması gerekir. Sulu boya kağıtlarının bir yüzeyi genellikle dokulu diğer yüzü de düz olmakta. Kağıt ayrıca sulu boyayı hızlıca emebilmeli. Emiş gücü kağıdın kalitesini gösteren bir etken olduğundan buna dikkat etmelisiniz. Kağıt yüzeyi düzleştikçe sulu boyayı emme gücü azalır. Piyasada bir çok marka altında sulu boya kağıtları bloklar halinde satılıyor. Bunlar arasında bulduğunuz en kaliteli olan kağıt bloklarından satın alabilirsiniz.

Yağlı Boya ve Akrilik Boya Çalışmalarında Tuval


Yağlı boya ve Akrilik boya çalışmaları yapan kişiler ise kağıt yerine tuval kullanırsa daha iyi olacaktır. Tuvallerinizi isterseniz hazır olarak satın alabilir, isterseniz de kendiniz yapabilirsiniz. Tuvallerde ise kumaş kalitesinin iyi olması gereklidir. Dilerseniz İyi tuval seçme rehberindeki yazımı okuyarak tuvaller hakkında daha iyi bilgi edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder