Karakalem ve Renkli Çizimlerde Beyazlık Efekti Nasıl Verilir? - Karakalem Çalışmaları

Karakalem ve Renkli Çizimlerde Beyazlık Efekti Nasıl Verilir?


Karakalem çizim yaparken en çok can sıkan durumlardan birisi de kağıdın kirlenmesidir. Karakalem portrenizde özellikle de yoğun bir şekilde kurşun kalem kullandığınız yerlere (Örneğin saçların çizimi) elinizin sürtmesi sonucunda ortaya çıkan karartı can sıkar. Bu, renkli çizim portrelerde de geçerli ancak karakalem kadar belirgin olmamaktadır. Beyaz kalması gereken yerleri nasıl belli edebiliriz diye internette arama yaptığınızda genellikle istediğiniz cevaba kavuşamazsınız. Çünkü çoğu insan işin sırrını vermek istemez. Ben sizlere bu konuda karakalem çizim yaparken beyazlık efekti nasıl verilir konusundan bahsedeceğim.

Örnek olarak bir karakalem portre çizimi yapıyoruz diyelim. Bu portre çiziminde gözlerde ışığın yansıması sonucu beyazlık oluşacak. Bu beyaz ışığın geldiği noktayı ortaya çıkartmak ve beyaz bir etki yaratmak için Uni-Ball Signo marka beyaz mürekkepli kalem almalısınız. Bu kalemi portrelerinizde beyazlatmak istediğiniz yerlerde kullandığınızda portrelerinizin daha etkili ve güzel göründüğünü görebileceksiniz. Bahsettiğim kalemin resmini de size hemen göstereyim.


Bu kalemi her kırtasiyede bulamayabilirsiniz. Bu nedenle internetten alabilirsiniz ancak size kalemin ücreti pahalıya patlar. Kırtasiyelerde bulursanız yaklaşık olarak 5 TL gibi bir fiyata sahip olabilirken, internet üzerinden almanız durumunda kargonun da dahil olmasıyla ücret 10 TL'yi geçebilmektedir.

Hemen sizlere Uniball Signo kalem ile yapılabilecek efektleri göstereyim. İlk çizim örneği olarak size tank çizimimde tankın yan zırhı üzerinde yoğun olarak yıpranmışlık efekti vermek için beyaz mürekkep kullandığımı fark edeceksiniz. Bunu beyaz mürekkepli kalem ile yaptım. Tankın çeşitli yerlerinde beyazlık kullandım ki yıpranmışlık efekti oluşsun diye.
PzKpfw4 Alman Tank Çizimi
İkinci örnek olarak ise bir kadın portresi üzerinden gidelim. Portredeki kadının gözlerindeki ışık yansımaları sonucu oluşan beyazlıklar üzerinde kalemin kullanılması sonucunda beyazlık efekti daha da belli olmakta. Saçlarda beyaz kuruboya kullandım.
Sophia Bush Çizimi
Gördüğünüz gibi bu kalemden edinerek siz de çizimlerinize ve portrelerinizde güzel etkiler yaratabilirsiniz. İleride karakalem portre çizdiğimde buraya resim olarak ekleyeceğim. Karakalem çizim teknikleri hakkında daha çok bilgi edinmek için sitemi takip etmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder