Kahve ile Resim Sanatı - Kahve ile Nasıl Resim Yapılır? - Karakalem Çalışmaları

Kahve ile Resim Sanatı - Kahve ile Nasıl Resim Yapılır?


Kahve, kültürümüzde oldukça derin köklere sahip bir içecek. Fakat bu günlerde kahve sadece içilmiyor, kahve ile resimler ve muhteşem tablolar da yapılıyor. ''Hiç kahveyle resim ve tablo mu yapılır canım!'' demeyin, kahve ile resim ve tablolar yapabilirsiniz. İster profesyonel sanatçı olun ister amatör sanatçı olun fark etmez kahveyi sanatınızda kullanabilirsiniz. Peki bunu nasıl yapacağız?

Kahve ile Resim Nasıl Yapacağım?

Bunun için öncelikle kahvenizi hazırlamanız gerekli. Türk kahvenizi çeşitli su yoğunluğunda hazırlayarak bir kaç renk tonunu elde edebilirsiniz. Başlangıçta hazır kahve kullanabilirsiniz. Bu, temel olarak ihtiyacınızı görecektir. Kahvede de tıpkı sulu boyada renk tonu ayarlıyormuş gibi su ile tonu açabilirsiniz.

Kahvemizi hazırladığımızı varsayıyorum. Sıra geldi taslak çalışmamızı yapmaya. Aslında taslak çalışmanızı siz ilk başta hazırlayın ki kahvenizi hemen kullanabilesiniz. Taslak çalışmayı ben yazımda ikinci planda tuttum. Bunu da sizlere ilk önce kahveyi nasıl ayarlayabileceğinizi göstermek için yaptım.

Sulu boya resim yapmakla kahveyle resim yapmak arasında hiç bir fark yoktur. Yöntemler birbiriyle aynıdır. Kahvenin sulu boyadan farkı ise kahve kuruduğunda rengini daha fazla açmaktadır. Bu nedenle de kahve ile boyama yaparken istediğiniz tonun daha koyu haliyle boyama yapmalısınız. Kahve kurumadan ise yeni tonu asla atmamalısınız.

Aşağıda bir kaç adet kahve sanatıyla yapılmış çalışma görebilirsiniz.

1 yorum: