Burun Nasıl Çizilir? Kolay Karakalem Burun Çizimi - Karakalem Çalışmaları

Burun Nasıl Çizilir? Kolay Karakalem Burun Çizimi



Resim çizmek ve bu alanda başarılı olmak isteyen herkes yetenekten çok alıştırmalarla kendilerini geliştirir. Bu alıştırmalar da karakalem portre çizen kişiler için burun çizimi, göz çizimi, kulak çizimi, dudak çizimi gibi insan yüzündeki organları tek parça halinde çizmekten geçiyor. Fakat bir çok kişi bu organları alıştırma yapmadığından düzgün çizemiyor ve portre çizimleri başarısız olabiliyor. Şimdi gelin hep birlikte burun nasıl çizilir ve kolay şekilde burun çizimi nasıl yapılır görelim.
Karakalem Burun çizimi için de her zamanki gibi hem videolu anlatım, hem resimli anlatım bölümleri ekliyorum. İnterneti olan kişiler dilerse videolu anlatımı da izleyebilir, dilerse de YouTube kanalıma abone olabilir. Lafı döndürmeden hemen aşağıda videoyu izleyebilirsiniz.

Videolu Anlatım

Buradan burun çizimini videolu çizim halinde izleyebilirsiniz.



Resimli Anlatım

Resimli anlatıma başlamadan önce yukarıdaki bağlantıdan YouTube kanalıma abone de olabilirsiniz. Şimdi sözü fazla dolandırmadan çizim fotoğraflarına ve burun çiziminin nasıl yapıldığından bahsedeyim.


Öncelikle burun çiziminin bir kolay yöntemi vardır. Bu yöntemde görselde gördüğünüz üzre üç adet daire çiziyoruz. Dairelerin birisi diğerlerine oranla büyük olacak, diğer iki daire ise sağda ve solda küçük olacak. Bu arada, daireleri kaleminizle bastırmadan çizin, ileride sileceğiz çünkü.


Daireleri çizdikten sonra görseldeki gibi burnun alt kısmında kalan yerleri daha belirgin olacak şekilde kurşun kaleminiz ile belirleyin.


Başlangıç olarak çizdiğimiz dairenin üstünde kalan gereksiz kısımları silebilirsiniz.


Üst görselde gördüğünüz üzre bir burun yapısı oluşturmalısınız. Burnu taslak olarak ortaya çıkartmak için ise burun kanatlarının olduğu yerden yukarıya doğru eğimli olacak şekilde çizgi çekmelisiniz. Tıpkı görseldeki gibi. Düzgün olmadı ise üzülmeyin, bir kaç defa denediğiniz zaman eliniz alışacaktır.


Şimdi çizdiğimiz burnu işleme zamanı geldi. Burnun sol tarafından hafifçe gölgelendirmeye başlayabilirsiniz. Dudağın üst sınırını da benim çizimimde olduğu gibi burnun altına eklemek isterseniz de bıyık bölgesinden de gölgelendirme yapmalısınız.


Daha koyu gölgelendirme yapma vakti.


Gölgelendirme işleminin bitmiş hali. Işığın sağ taraftan vurduğunu düşünürsek burnun sol tarafındaki hafiften yaptığımız gölgelendirmeyi soldan sağa doğru tonlaması açılacak şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca burnun sol kanadının ışığa göre terste kalan kısmını da karartabilirsiniz.


İsteğe bağlı olarak eğer elinizde Tortillum Stump yani ''Kağıttan Kalem'' var ise gölgeleme tonlarının sertliğini ortadan kaldırabilirsiniz. Kağıttan kalemin ne olduğunu bilmeyenler ve merak edenler ise ''Buradaki bağlantıyı'' da okuyabilir.


Gördüğünüz gibi burun çizimimiz bitti. Siz de buna benzer burun çizimini tekrar tekrar yaparsanız eliniz pratikleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder